Camp Canada

Camp Canada

mandag 20. februar 2012

Polkjeks

Polkjeks

Oppskriften er enkel, og kjeksa smaker godt på tur. Jeg fant den i et intervju med Cecilie Skog, og har selv brukt den flere ganger i ettertid. Supre å spise selv om det graderstokken kryper laaangt ned under null. Jeg har som regel med polkjeks på vintertur, som et supert alternativ til sjokolade osv underveis mens man går.

 

 

Ingredienser

  • 400g smør
  • 300g sukker
  • 300g brunt sukker
  • 4 egg
  • 550g hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 300g hakket sjokolade (Walters mandel, helnøtt eller Crispo)

Slik gjør du

1. Smør og sukker røres hvit. Tilsett et og et egg.

2. Bland sammen resten av ingrediensene før du har egg og sukkerblandingen i litt etter litt.

3. Form deigen med en spiseskje (blir ca 32 store kjeks) før du setter det på en smurt plate som stekes på 200 grader i ca 12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

NB, kjeksene flyter mye utover under steking, så beregn god plass på brettet. Steketiden kan variere en del fra ovn til ovn, og kjeksa blir fort brent - så følg med :)