Camp Canada

Camp Canada

søndag 9. juni 2013

Gaustatoppen (Gausta) 1883 moh.Turen går til Telemarks høyeste topp, Gausta. Den ligger mellom Rjukan og Tuddal, vi ankommer via Rjukan og kan tidlig se toppen oppe i fjellene fra bilveien. Utrolig vakkert og fortsatt kledd i snø denne junidagen. Enda bra at vi er godt skodd, det var ikke alle vi møtte på turen opp den bratte fjellskrenten i dypsnø. Turistene tar seg en dagstur opp hit uten å helt forstå at joggesko og jeans ikke duger i dette terrenget, synd at en sånn fantastisk turopplevelse kan oppleves ikke like så fantastisk uten egnet klær og sko. Vi gikk opp til toppen på 1,5 time men ser at det beregnes ca 2 timer.


Mange satt allerede i solveggen og i le for vinden da vi kom opp.  Like ved toppen ligger Gaustatoppen turisthytte, her er det enkel servering i påsken og på sommeren, den var riktignok ikke åpen i starten av juni så sommersesongen starter vel senere her oppe.
skiinfo.no har lagt ut link til webkamera ved alpinanlegget slik at man kan sjekke ut været før man drar av sted på tur.Det menes at ved ideelle forhold har man Norges beste utsikt fra Gausta, og utsikten levde absolutt opp til forventningene selv om at det var litt overskyet den dagen vi var der.
Gaustablikk området har mange andre vakre turer å by på blant annet Ørnenipa, Hulderhola og Skipsfjell.
Den perfekte dagstur for de som bor i Oslo og omegn, men du må beregne hele dagen siden kjøreturen en vei tar ca.2,5 time og man bør ta seg tid til en liten sightseeing nede i trivelige Rjukan før man vender nesa hjemover.
                                                          God tur til toppen av Telemark :)