Camp Canada

Camp Canada

søndag 26. juni 2016

Trolltunga - normalruta

Nok en gang gikk turen til Trolltunga. Denne gangen med Sjasmin, som ikke hadde vært her før. Trolltunga er nesten blitt litt for populær, med store mengder besøkende hver eneste dag. Men tross dette er det fortsatt en nyedlig destinasjon. De fleste har sett den på bilder der den stikker rett ut av fjellveggen. 1150 meter over havet, 700 meter over Ringedalsvatnet.

Fra Oslo tar bilturen omtrent 5,5 timer til Skjeggedal. Vi kjørte på ettermiddagen for å overnatte i telt natta før turen.

Turen starter like ved parkeringsplassen og går på en bratt men god sti. Mye høyde tas unna i starten av turen. Noen steder ligger det ut tau, så man lettere kommer opp de bratteste partiene. Når vi gikk var det fuktig, og veldig glatt på deler av stien. Etterhvert kommer man opp på høyde med Trolltunga, og de siste kilometrene er relativt flatt terreng innover med godt synlig sti.

Ved området rundt Trolltunga var det veldig mye folk, og nesten alle vil utpå tunga og se, og kjenne på suget. Vi orker ikke å stå i kø for å ta det klassiske bildet denne gangen, men finner oss en rolig plass litt på siden. Her er det en nydelig utsikt ut over Ringedalsvatnet, og perfekt med en god matpause og litt kaffe.

Turen ned er den samme som turen opp. Hardt for kneene, men går relativt kjapt.

Selv om det er alt for mye folk her så er Trolltunga en av Norges fineste lett tilgjengelige turer, uten tvil.RingedalsvatnetTeltcamp