Camp Canada

Camp Canada

torsdag 22. november 2012

Helsport Fjellheimen X-trem

Helsport Fjellheimen X-trem
Mange likte det ordinære Fjellheimen Camp så godt at Helsport valgte å lage en X-trem versjon for bruk i mer krevende forhold. Helsport Fjellheimen X-trem 2 Camp er et telt for helårsbruk. Det har et tradisjonelt tunneldesign for maksimal vindstabilitet, og med et romslig fortelt hvor det er plass til både en pulk og kuldegrop. Teltet har også fått stormmatter, og flere barduner for ekstreme vindforhold. Helsport AirFlow®II ventilasjonssystem gir også god ventilasjon. Ventilene har også myggnetting og stoff lukking. Teltet kombinerer lav vekt, lite pakkvolum
og sikkerhet på en svært god måte. Teltdukene er belagt med silikon på begge sider for god vanntetthet og en suveren slitestyrke. I tillegg levers det med svært lette og solide scandium teltstenger.


Forteltet har inngang på siden, og det er glidelåsklaff og heldekkende myggnetting. I innerteltet er det en nettinghylle under taket, hvor man kan tørke tøy eller oppbevare utstyr. Innerteltet har 360° glidelås åpning, myggnetting og god ventilasjon. Bardunene kan kveiles opp og festes i et strikk ved bardunfestene, en fin ordning. Stengene er av ulike lengder, men har fargekoding slik at man lett ser hvilken stang som skal hvor. Stengene glir gott i stangkanalene, og det er gode strammemuligheter. Ekstra stangledd og skjøtestykke til stang følger med, sammen med lappesaker for bådde innerduk og ytterduk.

Teltet har grei liggeplass til to personer, men jeg har stort sett brukt det alene. Vanntettheten er god.
Inner- og yttertelt settes opp samtidig, og er lett å sette opp og pakke sammen. det er også enkelt å skille innertelt og yttertet.
Teltet kan stå med kun tre plugger, men bør ha syv plugger og fire barduner for topp trim på duken. Pluggene som følger med er litt myke, men jeg har stort sett brukt teltet på snø med snøplugger.

Jeg har brukt teltet ca 20 vinterdøgn, og trives svært godt i det. Et sikkert valg til vinterbruk! Jeg planlegger nå bruke dette teltet på ekspedisjonen til Aconcagua i januar. Selv om det er litt større arealmessig enn typiske ekspedisjonstelt for høye fjell, og ikke er slevstående, har jeg stor tro på at det vil takle forholdene svært godt.



Spesifikasjoner:
Kapasitet: 2 personer
Mål pakket: 18 x 50 cm.
Vekt telt: 3,2 kg + plugger og rep.sett
Antall stenger: 3
Stanglengde: 1x310+2x260cm
Innvendige mål: Lengde 220 centimeter, Bredde 130 centimeter, Høyde 100 centimeter.

Materiale:
Helsport Superlight®1000 yttertelt
Innertelt i Polyamid Superlight, bunn i Polyamid SI
Scandium Superpole®FC, 44cm lengder
Vannsøyle topp-/bunnduk: 4000 millimeter/5000 millimeter 

Veiledende pris: 5999 kroner.



Snøhetta 2012

3x Helsport, Fjellheimen X-trem 2 Camp i midten

Fjellheimen til venstre