Camp Canada

Camp Canada

søndag 2. september 2012

Crispi Skarven

Crispi Skarven
Crispi Skarven
Dette er en sko med en suveren passform. Sitter godt på foten, og krever lite inngåing. Kristina og jeg kjøpte begge disse skoene noen uker før vi skulle gå over Island, og brukte de et par helgeturer før vi reiste. Ingen av oss fikk gnagsår, og skoene avlaster godt - med en god såle og bra demping. Skoene er gode å gå i uten sekk, men er såpass stive og har en god oppbygging rundt ankelen som gjør at de også egner seg godt når man skal bære tungt. Jeg gikk med tung sekk (35 kg+), uten å plages med verken ankler, kneene eller fotsålene - noe jeg har gjort i enkelte sko tidligere ved tung oppakking.
Skoene har en middles høy behagelig kalosjekant, og tåkappe av gummi. Gore-tex membran og lining kombinert med Air Mesh sålene holdt oss tørre og friske på beina. Gikk over flere elver uten noe problem. Vi var
selvsagt uheldige og "plumpet" begge to, men skoene tørker også relativt hurtig.
Mye skarp stein, støv, vann, snø og varme gjorde at skoene fikk tøff behandling på Island. Men skoene er solide og slitesterke. Gummikappen som går rundt skoene beskytter godt, og læret er også slitesterkt. Snøringen fungerer bra, og låsekroken på vrista hjelper godt under knyting.
Enkelte har klaget på grepet på Vibram såler. Vår erfaring med disse skoene, med Vibram Super-grip, er over all forventning. Vi ble begge imponert over hvor godt grepet er, på mange ulike underlag. Sålen er også utformet slik at man unngår småstein som setter seg fast.
På Kristina sin ene sko løsnet et felt av gummikappen tredje dagen på turen. Dette var en fabrikasjonsfeil. Skoen holdt alikevell mål gjennom de neste par ukene hun gikk. Crispi ville ikke gi henne nye sko, men limte skoen på nytt. Håper dette holder.

Kristina sin ødelagte sko....

Tross fabrikasjonsfeilen - dette er en topp fjellsko som sitter utrolig godt på foten. Anbefales!






Skotreff