Camp Canada

Camp Canada

søndag 2. september 2012

The North Face Himalayan Parka

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal vurdere ei dunjakke. Isolasjonsevne, lengde/snitt, volum, hette, slitestyrke, praktiske løsninger og egenskaper mot fuktighet og vind er noen av disse. Hva man vektlegger vil være avhengig av hvilket bruksområde jakka er tenkt til. Pris vil selvsagt også være avgjørende for de fleste.

Skal du ha noe å ha på mens du måker snø eller går på butikken så finnes det jakker som er bedre egnet til det enn denne, men skal du ut i virkelig kalde forhold er The North Face Himalayan Parka noe av det beste som finnes. Dette er ei jakke som er laget for ekspedisjoner og opphold i kulde hvor de fleste andre jakker ikke strekker til.

Jeg brukte denne jakka i minst 50 dager i løpet av vinteren 2012, både på de kaldeste dagene hjemme, og på krevende vinterturer. Jakka har blitt
et av mine favorittplagg, og et klart førstevalg øverst på pulken når jeg er på tur.

En vesentlig forskjell på dunjakker er dunkvaliteten. Spensten og kvaliteten på dunfyllet og mengden dun er avgjørende for isolasjonsevnen, volumet og vekten. God dunkvalitet gir mye isolasjon/varme og lav vekt. Denne jakka har meget god dunkvalitet (800 cuin US) og høy prosentandel dun (minimum 95%). Dunet er godt fordelt og dunlekkasjen er lav. Vekten er drøyt 1300g (L).

Detaljene på jakka er også fornuftige og kvaliteten er god. Dette er ikke en av de lengste jakkene, men den er lang nok uten å være til hinder for bevegelighet. Hetten imponerer. Den skjermer godt i dårlig vær og følger hodets bevegelser godt. Samtidig er jakka utstyrt med en fantastisk krage som isolerer godt rundt halsen og føles veldig behagelig. Jakken er også utstyrt med mange gode lommer. Det er to romslige brystlommer (ei med antennehull), romslige sidelommer og både glidelås og nettinglommer innvendig. Jakka er (selvsagt) utstyrt med håndleddskjørt. De er av god kvalitet, holder snøen ute og varmen inne. Ytterstoffet er vindtett (Gore Windstopper, Climashield Neo fiberforsterkninger og ripstop), og selv om jakka ikke er vanntett er fuktbeskyttelsen er god. Det er ekstra forsterkninger med syntetisk isolasjon over skuldrene,  hetta og på albuer gjør at den holder godt på fasongen i «problemområdene», og også ekstra motstandsdyktig mot fukt i disse områdene. Glidelåsene i front er vannavvisende og har vindklaffer både på innsiden og utsiden. Det er elastisk stramming nederst og borrelås rundt håndleddene. D-ring feste finnes på brystet.

Dunkvaliteten på Himalayan parka, kombinert med de mange andre gode kvalitetene og at jakken har livstidsgaranti, gjør at prisen er relativt høy. Veiledende pris er 5999 kr, men det er ofte gode tilbud på den. Sjekk med f.eks hos Sportsnett, G-sport og XXL.

Min konklusjon, dette er en fantastisk jakke. Selv om den koster litt er den verdt pengene. Jeg gleder meg til vinteren... Anbefales!