Camp Canada

Camp Canada

torsdag 26. september 2013

Helsport Tempelfjorden X - treme

Tempelfjorden X-trem er en av de varmeste posene til Helsport. Helsport har på sin egen skala gitt den en comfort-temperatur på -40°C. Soveposen er fylt med en kombinasjon av fiber og dun. Posen består av to poser, en vinterpose inne i en sommerpose. Både innerposen og ytterposen kan brukes alene, og begge brukes sammen i "ekstreme" forhold. Ytterposen alene er beregnet på ca 10°C og innerposen på ca -20°C.


Posen er 195cm lang og 85cm i bredden. Posen kommer med et vanntett trekk, en dampsperrepose og en ekstra liten pose til den utvendige posen. Dampsperren hindrer fuktighet fra kroppen å trenge ut i posen, og kan være fornuftig å bruke på lengre turer i kalde forhold. Kommer det fuktighet ut i posen under veldig kalde forhold, vil kondens fryse til is og posen mister sin isolasjonsevne.

Dunspoveposer gir svært god komfort og regulerer temperaturen veldig godt, slik at de har et stort bruksområde. Tempelfjorden er ikke noe unntak. Den er svært god å sove i, og jeg har brukt den på flere vinterturer. Posen er litt tung, 4,7kg, men om man går med pulk fungerer dette greit. Ytterposen kan ikke festes med innerposen på noen måte, men dette har ikke vært noe praktisk problem for meg. Soveposen har innvendige strikk-kanaler kombinert med soneinndelt snøring. Ved å stramme de minimerer man lufta i posen og posen blir fort varm. I bunnen av posen er det en fleecepose til beina - varmt og behagelig! Posen har "puterom" som gjør at man lett kan lage ei god hodepute i den, og den har ei praktisk innerlomme (som jeg setter veldig pris på!). Prisen er ca 4300, noe som er et godt kjøp om ikke vekt er avgjørende.