Camp Canada

Camp Canada

lørdag 28. september 2013

SnøhettaDrøyt to timer sør for Trondheim, på Dovrefjell, ligger Snøhetta. Den består av 4 topper, hvor den høyeste er 2286 moh. Dette gjør den til det høyeste norske fjellet utenfor Jotunheimen.

Vi kjørte bil til Hjerkinnhus. Derifra går det skyttelbuss inn til Snøheim i sommerhalvåret. Tidligere kunne man kjøre helt inn, men veien er nå stengt mens forsvaret driver oppryddingsarbeid i det tidligere treningsfeltet. Bussen mellom Hjerkinnhus og Snøheim tar ca 30 minutter og går flere ganger daglig. For rutetabell, se her.


Snøheim er en stor DNT hytte, som er betjent i sommerhalvåret (stengt på vinteren). Hytta var stengt i mange år (1959-2012), men ble pusset opp og er nå blitt en svært bra hytte. Den er absolutt verdt et besøk.

Fra Snøheim er det godt merket løype opp til toppen på Snøhetta. Det er også gode løyper inn til Reinheim og andre hytter i området, både sommer og vinter. Turen opp til toppen tar et par timer. I dag var det kommet en del snø på fjellet, men det var ikke noe problem å gå opp. Vi var svært heldige med været. Det var litt overskyet når vi begynte, men det lettet i løpet av turen opp, og vi fikk en fantastisk dagstur i høstfjellet.

Turen ned tok ca 1,5 time, og var litt utfordrende på grunn av at snøen gjorde det glatt. Noen knall og fall, men ingen varige skader! Vi løp den siste kilometeren, og rakk akkurat nest siste buss hjem denne lørdagen (slapp og vente i drøyt to timer på siste buss). Fikk faktisk applaus fra de på bussen som så oss komme løpende ned fra fjellet.... :)

På vei fra Snøheim
Utsikt fra toppen
Utsikt fra toppen
Roar, Mona og Håvard på toppen
Kristina nyter utsikten